Gratis wereldwijde bezorging vanaf € 10 - Sluit u aan bij de Happy Detox Tea-community - Al meer dan 100.000 zendingen naar meer dan 30 landen
Het vegetarische dieet wordt meer beschouwd als een levensfilosofie dan als een afslankmethode. Het wint aan populariteit en is gebaseerd op een belangrijk principe: geen vlees eten. Er zijn verschillende varianten van het vegetarische dieet.
  • Het "brede" vegetarische dieet, waarbij het eten van vis, zuivelproducten en eieren mogelijk is.
  • Het ovo-lacto vegetarische dieet tolereert noch het eten van vlees, noch vis, maar zuivelproducten en eieren zijn toegestaan.
  • Het strikte vegetarische dieet: geen vis, vlees of eieren, alleen zuivelproducten zijn toegestaan.
  • Het veganistische dieet: geen vis, vlees, eieren of zuivelproducten.

Regels om te volgen binnen het vegetarische dieet

Het is noodzakelijk om dierlijke eiwitten te vervangen door combinaties van plantaardige eiwitten die elkaar effectief aanvullen. Enkele voorbeelden van effectieve combinaties voor een perfecte complementariteit: Rijst + soja of Griesmeel + kikkererwten of Mais + rode bonen of Rijst + linzen

Het is noodzakelijk om de opname van ijzer uit planten te bevorderen (deze wordt minder goed opgenomen dan het ijzer in vlees). Dit is mogelijk door de consumptie van vitamine C te verhogen. Een sinaasappel of enkele partjes grapefruit tijdens een maaltijd zullen deze rol effectief spelen. 

Als je geen vis eet, kun je een tekort aan essentiële vetzuren voor het lichaam krijgen. Dit kan worden beperkt door oliën rijk aan omega 3 te gebruiken, zoals koolzaadolie, walnootolie, lijnzaadolie of camelinaolie. 

De consumptie moet worden gecontroleerd en er moet worden opgelet voor tekorten aan oligo-elementen zoals zink en selenium. Deze twee oligo-elementen zijn ook aanwezig in planten maar in hoeveelheden die 50% lager zijn dan in dierlijke producten. 

De voordelen van het vegetarische dieet:

  • Synoniem voor een goede levenshygiëne.
  • Zeer rijk aan vezels, vitamines en complexe koolhydraten.
  • Originaliteit en een breed scala aan mogelijke voedingsmiddelen.